Staat u voor een moeilijke keuze om te beslissen of u uw woning gaat verbouwen of niet? Wij gaan u in dit artikel verder helpen bij het maken van deze keuze. Dit is namelijk een lastige keuze en een keuze waarbij u vaak voor meerdere jaren de gevolgen van gaat onder vinden.

Wat heeft u nodig?

Kennis: Het is vanzelfsprekend dat u ergens kennis voor nodig heeft voor u ergens aan begint, maar bij deze zaken is het zeker belangrijk. Zo krijgt u hoogstwaarschijnlijk te maken met een verhoging van uw hypotheek en/of het lenen van een geld bedrag. Daarnaast komt u in aanraking met technische en bouwkundige kennis. Hier kunt u natuurlijk specialisten voor inhuren en wij willen dit ook zeker adviseren. Deze werelden zijn zeer complex en de kans op een fout is zeer aanwezig.

Financiële middelen: zoals hierboven al benoemd, zal een verhoging van de hypotheek of het lenen van een geld bedrag vrijwel altijd ter sprake komen. Gemiddelde particulieren kunnen het niet opbrengen om een dergelijk geld bedrag ‘zo neer te leggen’. Het gaat namelijk vaak om grote geld bedragen, voor de meeste verbouwingen zal je meer dan 25.000 euro moeten lenen om een gewenste verbouwing te realiseren. Soms is het interessanter om dit bedrag ergens anders te lenen dan bij je hypotheek verstrekker (verhoging van de hypotheek). Dit is natuurlijk afhankelijk van je hypotheekrente en de rente die je zal gaan betalen bij de kredietverstrekker.

Vertrouwen: Onder vertrouwen verstaan we hier het vertrouwen dat u moet hebben in de aannemers van uw project. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn (met de financiële crisis in ons achterhoofd) dat aannemers na een aanbetalingen van duizenden euro’s een faillissement aangevraagd hebben en de particulieren hun geld kwijt waren. Op het moment dat u dus een aanbouw en/of verbouwing laat uitvoeren is het belangrijk dat u de financiële status van deze partij controleert o.b.v. kredietwaardigheid.