Het verbouwen van je huis heeft heel wat voeten in aarde. Als je je huis wil laten verbouwen, kan dat behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Wil je het laten doen of ga je zelf aan de slag? In dit artikel lees je enkele tips wanneer je het wil uitbesteden en wanneer je zelf aan de slag gaat.

Uitbesteden

Wanneer je de klus gaat uitbesteden wil je natuurlijk een mooie balans hebben tussen kosten en kwaliteit. Laat daarom altijd minimaal 3 verschillende offertes opstellen door 3 verschillende bedrijven. En zoek op internet naar gangbare prijzen, want wat kost een verbouwing eigenlijk? Laat de aannemer altijd eerst een kijkje nemen en zet afspraken op papier, om onduidelijkheden en discussies achteraf te voorkomen. Zoek daarnaast naar referenties van de aannemer. Op internet vind je al snel recensies van een aannemer.

Zelf klussen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Werk dus alles uit op papier en bedenk goed welke kosten je gaat maken. Wanneer je ergens niet veel wat afweet, win dan informatie in, of laat eventueel een gedeelte door een aannemer uitvoeren. Werk daarnaast met een checklist, je zal merken dat dat veel efficiƫnter werkt.

Werk met goed gereedschap. Wanneer je met goed gereedschap werkt, zul je merken dat het klussen veel leuker wordt en dat je het beste resultaat krijgt. Eventueel kun je ook de grote bouwmarkten raadplegen om gereedschap te huren.

Wees niet bang om te investeren in goede spullen, hierdoor zal je er ook langer plezier van hebben en zal uiteindelijk ook in je portemonnee schelen. Zorg dus ook gelijk voor een goede isolatie, hierdoor hoef je tijdens koude periodes minder te stoken, wat je merkt in je portemonnee.