Heeft u onlangs gekozen voor een aanbouw aan uw huidige woning of bedrijfspand? Grote kans dat alles goed verlopen is! In sommige gevallen blijkt kort na de oplevering van de aanbouw, dat sommige elementen toch niet helemaal correct zijn uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de elektrische bedrading of het installeren van aansluitpunten, het leggen van leidingen, het aansluiten van de afvoer, enzovoorts, in het aangebouwde deel. Is de stroom uitgevallen in uw aanbouw? Schakel de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt in, om een stroomstoring zo snel mogelijk te kunnen verhelpen.

Losse groep in de groepenkast

Vaak wordt er bij de aanbouw aan uw woning gekozen voor het installeren van een extra groep in de meterkast, die alleen de aanbouw van stroom voorziet. Dit is in het geval van een stroomstoring in uw voordeel, omdat u op andere plekken in uw woning nog wel stroom kunt gebruiken. Vaak springt namelijk enkel de stop van de groep voor de aanbouw. U kunt bij een gesprongen stop zelf proberen de bron van de stroomstoring te achterhalen, door de elektrische apparaten een voor een in te schakelen. Zodra de stop opnieuw springt, heeft u de bron van de stroomstoring in uw aanbouw gevonden. In dit geval kunt u het apparaat vervangen of de hulp van een elektricien inschakelen.

Problemen met elektrische bedrading

Mocht het vorige stappenplan niet het beoogde resultaat hebben opgeleverd, dan kan de stroomstoring zijn ontstaan door slijtage aan de elektrische bedrading in uw aanbouw. Liggen de elektriciteitskabels bijvoorbeeld op scherpe voorwerpen als spijkertjes of steentjes? Dergelijke voorwerpen kunnen zorgen voor gaatjes in de kabels, waardoor de binnenzijde van de kabels bloot komt te liggen. Een elektricien kan u helpen bij het repareren van de kabels, door deze deels te vervangen of bijvoorbeeld te voorzien van een rubberen kokertje.