Bent u van plan om uw woning in de komende periode uit te bouwen met een aanbouw? Wilt u bijvoorbeeld een extra slaapkamer aan uw huis aanbouwen, de huidige woonkamer of keuken uitbreiden, enzovoorts? Tijdens de bouw van een nieuw deel aan uw woning, kunt u er bijna niet ontkomen: loodgietersklussen, elektra aanleggen, het plaatsen van dakbedekking, etc. Door de hulp van erkende vakmensen in te schakelen, kunt u de kans op complicaties na de oplevering van de aanbouw zo goed mogelijk verkleinen. U moet er immers niet aan denken, dat u direct al te maken krijgt met een verstopping, een lekkage of een stroomstoring in uw aanbouw. In dit artikel bespreken we de verschillende stappen die een elektricien onderneemt bij het aanleggen van de elektra in uw aanbouw.

Elektrische bedrading aanleggen

Om verschillende aansluitpunten voor uw elektriciteit in de aanbouw te kunnen installeren, zal een elektricien de elektrische bedrading voor u aanleggen. Het aanleggen van elektriciteitskabels is vaak geen eenvoudige klus, omdat u met verschillende aspecten rekening dient te houden. Zo mogen de kabels in geen geval op scherpe voorwerpen als steentjes of spijkertjes komen te liggen, moeten de kabels voldoende ruimte hebben om de vrijgekomen warmte te kunnen laten ontsnappen, enzovoorts. Wanneer dit niet het geval zou zijn, kunnen de kabels versmelten door de warmte. In dit geval komt de binnenzijde van de ene kabel in aanraking met de binnenzijde van een andere kabel, met een kortsluiting tot gevolg. Iets wat u vanzelfsprekend wilt voorkomen!

Aansluitpunten voor elektra installeren

Wanneer de elektrische bedrading op de juiste manier is aangelegd, kan een elektricien beginnen met het installeren van de aansluitpunten voor elektra. Aansluitpunten komen in verschillende soorten voor, denk bijvoorbeeld aan aansluitpunten voor de verlichting in uw woning, aansluitpunten voor een televisie, radio of internet, stopcontacten, etc. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar u deze aansluitpunten wilt hebben, zodat een elektricien deze direct op de juiste plek in uw aanbouw kan installeren.

Ook na de oplevering van uw aanbouw kan een elektricien u van dienst zijn. Laat een elektricien bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar kijken naar de staat van het elektriciteitsnetwerk in uw woning.