Een geïsoleerde woning bespaart u veel geld. De energiekosten gaan namelijk aanzienlijk naar beneden per maand. Vooral bij oude woningen ben je veel geld kwijt aan stookkosten, omdat deze woningen slecht geïsoleerd zijn en er dus veel stroom onnodig verdwijnt. Buiten dat het verstandig is voor u portemonnee, vindt de overheid het ook steeds belangrijker dat woningen geïsoleerd zijn. Geïsoleerde woningen zijn energiezuiniger dan niet geïsoleerde woningen. Om deze reden is ook het energielabel in het leven geroepen.

Het enige nadeel aan isolatie is dat u er eerst in moet financieren voordat het geld oplevert. Uw huis moet namelijk voorzien worden van isolatiemateriaal. U hoeft niet u hele huis te isoleren om geld te besparen. Alleen de zolder of het dak isoleren kan al veel energiekosten besparen.

Om te beginnen moet u weten hoeveel het isoleren van uw woning gaat kosten. U kunt bij erkende bedrijven een offerte aanvragen en op deze manier weet u precies hoeveel de isolatie van uw woning gaat kosten. Het is verstandig om ook even bij de gemeente na te vragen of er subsidie wordt verleend. Sommige gemeentes geven namelijk ook subsidie als u uw woning gaat isoleren.

U weet nu hoeveel het gaat kosten en hoeveel u eventueel terug krijgt van de gemeente. Hoe gaat u het rest bedrag financieren? Als u overweegt om een lening af te gaan sluiten, kunt u het beste voor een persoonlijke lening gaan. Een persoonlijke lening is een lening waarbij vooraf een bedrag geleend wordt. De hoogte van het te lenen bedrag mag u zelf opgeven. Dit bedrag wordt vervolgens in een keer ter beschikking gesteld en is vanaf dat moment niet meer te wijzigen. Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om gedurende looptijd meer geld bij te lenen. Aan de hand van het geleende bedrag wordt de rente en de looptijd vastgesteld. Elke maand moet u een bepaald bedrag met rente terug betalen.